Zoeken

Frans Marokkaanse minister kaart foto van "herderinnetje" aan

19 november 2021 - 17:08 - Gemeenschap

©

De voormalige Franse minister van Onderwijs, Najat Vallaud Belkacem, is sinds enkele dagen in Marokko. In een interview met Al 3omk vertelde ze dat de foto van het herderinnetje die rondgaat op sociale media niet van haar is.

"Ik heb geen foto’s van mijn jeugd in Marokko," vertelde ze aan de site. Maar de informatie die bij de foto hoort wil ze niet verwerpen. "Ik verliet mijn geboortestad Ben Chiguer op jonge leeftijd en liet prachtige herinneringen achter en mensen die ik liefhad".

Lees ook: Franse minister bezoekt geboortedorp in Marokko (video)

Op bezoek in Nador, zei de voormalige Franse minister van Onderwijs, dat ze terug naar haar kindertijd keerde. Ze emigreerde op vijfjarige leeftijd naar Frankrijk. "Ik ben blij dat ik het huis van mijn familie in het dorp Ben Chiguer kan bezoeken, ook al woont daar niemand meer. De muren dragen onvergetelijke herinneringen," zei ze.

"Ik herinner me nog mijn neven en tantes, en ook mijn grootvader, die ik hielp met het hoeden van zijn schapen. Ik herinner me ook mijn zus met wie ik in de bergen rende en mijn grootmoeder die in de keuken stond. Ze geeft toe dat ze altijd onder de indruk is geweest van de vriendelijkheid en de sympathie van de mensen van het dorp Ben Chiguer. "Ik ben blij dat ik ze opnieuw kan zien en spreken. Ik heb het gevoel dat zij mijn familie zijn, vanwege onze gemeenschappelijke wortels."

Lees ook: Marokkaanse Najat Belkacem kandidate presidentschap Frankrijk

Toen het gesprek ging over het onderwijs aan jonge meisjes, benadrukte ze het belang van scholing, "omdat het de enige manier is die het lot van mensen kan veranderen". Zij feliciteerde de Marokkaanse autoriteiten met hun inspanningen op dit gebied, met name in plattelandsgebieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team