Zoeken

Marokkaan Mohamed Sbihi maakt Britten trots

13 december 2021 - 18:05 - Sport

mohamed-sbihi-groot-brittanie

De Marokkaanse Mohamed Sbihi is een van de trotsen van de Brits-Arabische gemeenschap in Groot-Brittannië. De gemeenschap telt 230.556 leden (volkstelling 2011). Zij hebben vele jaren bijgedragen de ontwikkeling van kunst, cultuur, politiek en onderwijs.

The New Arab heeft een lijst van grote Britse Arabische namen samengesteld om hen en hun prestaties te vieren. Op de lijst staat Mohammed Sbihi, ook bekend als Moe Sbihi. De Britse atleet van Marokkaanse afkomst is geboren in Kingston upon Thames uit een Britse moeder en een Marokkaanse vader. Hij roeit al sinds zijn 15e en heeft verschillende gouden medailles gewonnen op wereldkampioenschappen.

Lees ook: Soufiane El Bakkali in top 30 van invloedrijke persoonlijkheden

In 2012 vertegenwoordigde Mohammed Sbihi Groot-Brittannië op de Olympische Spelen in Londen, waar hij een bronzen medaille won. Op de Olympische Spelen van Rio in 2016 won hij goud in de “vier zonder stuurman”. Moe nam ook deel aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, waar hij de eerste Britse moslim werd die de Britse vlag mocht dragen tijdens de openingsceremonie.

Een andere naam onder de Arabische persoonlijkheden met de Britse nationaliteit is Roula Khalaf. Roula werd geboren in Beiroet, in Libanon, en is journaliste. Zij groeide daar op tijdens de burgeroorlog en studeerde af aan de Syracuse University en de Columbia University in New York. Ze begon haar carrière als schrijfster voor Forbes magazine in New York. Later werd ze correspondent voor de Financial Times en meer recent de eerste vrouwelijke redacteur in de 131-jarige geschiedenis van de Times. Haar professionalisme heeft haar verschillende onderscheidingen opgeleverd, waaronder de Peace Through Media Award.

Lees ook: Koning Mohammed VI spreekt Olympisch kampioen Soufiane El Bakkali (video)

Layla Michelle Moran, geboren op 12 september 1982 te Hammersmith, is een liberaal-democratisch politica van Palestijnse afkomst. Ze is parlementslid voor Oxford West en Abingdon sinds de algemene verkiezingen van 2017 en werd in 2019 herverkozen. Sinds 2020 is zij de woordvoerster van de Liberaal-Democraten voor buitenlandse zaken en internationale ontwikkeling. Layla Michelle Moran is het eerste openlijk panseksuele parlementslid van het Verenigd Koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team