Zoeken

Dochter (13) Marokkaanse vrouw al maanden vermist in Frankrijk

30 oktober 2021 - 16:20 - Marokko

©

De Marokkaanse Fatima en haar vroegere partner, Francis Antolin, hebben al ruim vier maanden geen nieuws meer van hun 13-jarige dochter Maeva. Ze zijn de wanhoop nabij.

"Het is heel moeilijk. Ze is mijn enige familie hier, ze is mijn dochter en ze geeft geen nieuws, ik weet niet waar ze is, of ze in gevaar is... We moeten haar vinden", vertelt Maeva’s moeder aan La Dépêche du Midi. Haar werk is nu haar uitlaatklep. "Gelukkig helpt mijn werk me om mijn gedachten te verzetten," vervolgt de moedige moeder. Ik ben al 14 jaar in Frankrijk, de rest van mijn familie woont in Marokko, ik heb heel hard gewerkt om naar hier te komen en een leven op te bouwen. Ik heb deze baan in de bouw nu al vijf jaar", zegt ze.

Lees ook: Jonge Wissem al jaar vermist in Frankrijk

Haar ex-man heeft het ook moeilijk. "Zolang we aan het werk zijn gaat het nog, maar van zodra we thuis zijn wordt het heel moeilijk, we kunnen niet stoppen met denken en ons de ergste dingen inbeelden", zegt Francis Antolin. "Het doet me echt pijn om haar niet meer te zien", zegt de vader van Maeva.

Het is niet de eerste keer dat Maeva als vermist is opgegeven. De politie van Toulouse bracht haar terug naar haar ouders nadat ze haar bij een controle hadden geïdentificeerd. Ze was weggelopen naar Toulouse waar ze in een internaat in Albi werd geplaatst, zodat zij weer naar school zou kunnen gaan. Maar het was een verloren zaak. De tiener liep op 14 juni opnieuw weg. "Ze had het duidelijk gepland, aangezien ze van kleren had gewisseld met een vriend toen ze de bus nam", meent Francis Antolin.

Lees ook: België: vermiste Solaimane Atrach teruggevonden

De slechte vrienden van Maeva zouden de reden zijn waarom ze wegloopt. "Als ze niet op school was, dan wist ik dat ze rondhing met zo’n vrienden. Ik vond haar terug en achtervolgde haar, maar ik kon haar toch niet dwingen?" Al langer dan vier maanden hebben de ouders nu geen nieuws meer van hun dochter. Ze vinden het ook jammer dat ze geen informatie krijgen van de politie. "De gendarmes houden me niet echt op de hoogte. Ik kreeg zelfs een boete voor minachting van een agent omdat ik iets te fel tegen hen was. Ik wil enkel dat ze me vertellen of ze iets weten", betreurt de vader van de tiener.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team