Zoeken

Hassan II moskee in top-10 mooiste moskeeën ter wereld

14 november 2022 - 21:00 - Marokko

©

De Hassan II Moskee in Casablanca staat in de top 10 van mooiste moskeeën ter wereld, samengesteld door het tijdschrift Hola.

"Er zijn veel moskeeën in de wereld, maar de moskeeën die wij u presenteren zijn uniek en niet te kopiëren vanwege hun architectuur, omvang en geschiedenis. We zijn van Jeruzalem naar Abu Dhabi gereisd, van Istanbul naar Marokko, op zoek naar deze plekken van verbondenheid en spiritualiteit van de moslimgemeenschap, die verbazing oproepen bij degenen die ze aanschouwen", schrijft het tijdschrift.

Lees ook: Abdelaziz Bouteflika wilde "beter doen" dan Hassan II moskee in Casablanca

De Hassan II Moskee in Casablanca staat op de zevende plaats achter de Kathedraal Moskee in Cordoba in Spanje, de Crystal Moskee in Maleisië, de Rotskoepel in Jeruzalem, de Badshahi Moskee in Pakistan, de Sheikh Moskee in Abu Dhabi en de Blauwe Moskee in Turkije.

Lees ook: Hassan II moskee in Casablanca zweeft in de lucht (foto)

De Imam Moskee en de Shah Cheragh Moskee in Iran en de Hagia Sophia Moskee in Istanbul maken de ranglijst compleet. De Moskee-Kathedraal in Cordoba, nummer 1 op de ranglijst, "werd gebouwd in opdracht van Abd al-Rahman I als islamitische cultustempel en werd later een christelijke kathedraal", concludeert het tijdschrift.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team