Zoeken

Moulay Hassan in top 10 mooiste prinsen ter wereld

29 januari 2023 - 12:00 - Marokko

©

De troonopvolger van Marokko, Moulay El Hassan, is uitgeroepen tot één van de tien mooiste prinsen ter wereld. Knowinsiders publiceerde een lijst van knappe, ongetrouwde prinsen uit de hele wereld. Afrika heeft ook een vertegenwoordiger op die lijst: de zoon van Koning Mohammed VI en Prinses Lalla Salma.

De jonge prins Abdulrahman Fahad al-Thani van Qatar staat op de eerste plaats. Het is niet onmogelijk dat de 16-jarige een wereldwijd fenomeen op sociale media wordt. En ook de tweede plaats wordt ingenomen door een Qatarese prins: sjeik Mohammed bin Hamad Al Thani. Hij is geboren in 1988 en is het zesde kind van voormalig koning Sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani.

Lees ook: Moulay Hassan opent museum over leven Profeet Mohammed

Op de derde plaats staat prins Abdul Mateen van Brunei. Hij is geboren in 1991 en is de vierde zoon van de sultan van Brunei, Haji Hassanal Bolkiah. Hij studeerde af aan de Royal Military Academy in Sandhurst, Engeland, met een graad in internationale politiek van King’s College London. Op de vierde plaats staat prins Achileas-Andreas van Griekenland en Denemarken. Hij is het derde kind van kroonprins Pavlos en kroonprinses Maria-Chantal, Achileas.

Constantijn Alexios staat op de vijfde plaats in dit klassement. Hij is 24 jaar oud en de oudste zoon van de Griekse kroonprins Pavlos. Hij werd geboren in New York in de Verenigde Staten en groeide op in Groot-Brittannië waar hij het prestigieuze Wellington College bezocht. Nikolai William Alexander Frederik, 21 jaar, is de zesde in de selectie. Hij komt oorspronkelijk uit Denemarken en is de oudste kleinzoon van koningin Margrethe. Zijn goede looks zorgden ervoor dat hij begin 2018 getekend werd bij het modellenbureau Scoop Models.

Kroonprins Moulay El Hassan van Marokko staat op de zevende plaats. Hij werd in 2003 geboren en is de enige zoon van Koning Mohammed VI. Hij maakt een sterke indruk en is zich bewust van de verantwoordelijkheden die bij het koningshuis horen. Hij verschijnt vaak naast de Koning tijdens officiële evenementen.

Lees ook: Prins Moulay Hassan bereidt zich voor om koning te worden

Op de achtste plaats komt Prins Felix van Denemarken. Hij is 21 jaar oud en net een modellencarrière begonnen met de nieuwe Reflect-collectie van Georg Jensen. Aartshertog Ferdinand Zvonimir von Habsburg van Oostenrijk staat negende op deze lijst van ’s werelds knapste prinsen en prins Tassilo Egon Maximiliaan is de tiende knapste prins ter wereld. Hij is de kleinzoon van de Duitse koninklijke prins Egon von Fürstenberg en modekoningin Diane von Fürstenberg.

Bladna.nl