Zoeken

Casablanca: bitcoindiefstal van 15 miljoen dirham

22 januari 2022 - 16:20 - Marokko

©

Eenheden van het Marokkaans bureau voor de bestrijding van economische en financiële criminaliteit arresteerden afgelopen dinsdag zeven mensen in Casablanca. Verondersteld wordt dat ze zijn betrokken bij een crimineel netwerk dat zich toelegt op ontvoering, vrijheidsberoving en identiteitsroof met het oog op afpersing. Het slachtoffer is een man die in het wisselen van illegale valuta gespecialiseerd is.

Een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN geeft meer duidelijkheid over de verdachten en het slachtoffer. Het slachtoffer was betrokken bij illegale geldwissel. De daders bedrogen hem nadat hij een fictief contract had afgesloten om digitale bitcoin valuta over te maken. Daarna deden ze zich voor als politieagenten om hem in een buitenwijk van Casablanca te arresteren.

Lees ook: Marokko: mislukte ontvoering leidt politie tot bitcoinfraude van 2 miljoen

De politie werd op de hoogte gebracht en stelde een onderzoek in dat leidde tot de arrestatie van de daders. Die werden op heterdaad betrapt terwijl ze een valse huiszoeking uitvoerden in de woning van het slachtoffer in de wijk Dar Bouazza in Casablanca. Ze hoopten geld te stelen van vermoedelijk illegale geldtransfers, volgens de verklaring.

Kort daarop verrichte de politie een echte huiszoeking bij de illegale geldwisselaar en wist ongeveer 15 miljoen dirham in beslag te nemen, terwijl huiszoekingen bij de verdachten leidden tot de inbeslagname van mobiele telefoons, een motorfiets en vier auto’s, waarvan er een twee steekwapens en een doos met handschoenen bevatte, waarvan vermoed wordt dat ze voor criminele doeleinden gebruikt werden, voegt de DGSN eraan toe.

Lees ook: Marokko levert Brit uit gezocht voor Bitcoin-fraude van 36 miljoen dollar

Iedereen die bij deze misdaden betrokken zijn, alsook de broer en de verloofde van het slachtoffer, zijn in voorlopige hechtenis genomen voor he onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team