Zoeken

Arts leidde illegaal abortusnetwerk in Meknes

20 april 2022 - 15:40 - Marokko

©

De politie van Meknes heeft een netwerk voor de handel in gesmokkelde geneesmiddelen en illegale abortussen opgerold. De leider van deze criminele organisatie was een arts.

Zoals de krant Assabah meldt, heeft de politie van Meknes een groot succes geboekt bij het ontmantelen van een omvangrijk netwerk dat gespecialiseerd was in illegale abortussen. Naast de leden van het netwerk, waaronder een arts, arresteerde de politie ook twee buitenlanders en een vrouw die net een illegale een abortus had gehad. De hoofdarts was degene die de abortussen uitvoerde tegen alle wettelijke en officiële voorschriften in.

Lees ook: Fez: gynaecoloog riskeert gevangenisstraf voor abortus

De krant wijst erop dat de modus operandi van het netwerk bestond in het traceren van zwangere vrouwen die een abortus wilden laten uitvoeren. Zij brachten hen naar een privé-kliniek in de stad Meknes waar zij gesmokkelde geneesmiddelen en injecties kregen om de abortus te bewerkstelligen. Afgelopen donderdag werden de arts en zijn medeplichtigen gearresteerd, kort nadat zij bij een jonge vrouw een abortus hadden verricht. Bij de aanhouding bleek dat zij beschikten over meer dan 1000 tabletten gesmokkelde abortusmedicijnen.

Lees ook: Marokko: abortuspillen zijn populair op internet

In totaal zijn acht personen gearresteerd, waarvan zeven in voorlopige hechtenis zijn genomen, in afwachting dat het ingestelde onderzoek alle vertakkingen van dit netwerk aan het licht heeft gebracht. De achtste persoon is een vrouw die pas een abortus onderging. Zij wordt momenteel in een ziekenhuis verzorgd. De beschuldigden riskeren gevangenisstraffen variërend van één tot vijf jaar, of zelfs meer indien de rechtbank besluit hen te vervolgen wegens veelvuldige abortussen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team