Zoeken

Algeciras kan toestroom Wereld-Marokkanen niet aan

20 juli 2022 - 10:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Om het hoofd te bieden aan de grote toestroom Europese Marokkanen die vanuit de haven van Algeciras Marokko binnenkomen, heeft de burgemeester van Algeciras, José Ignacio Landaluce, de Spaanse regering opgeroepen het aantal ambtenaren dat de passagiers controleert in het kader van Operatie Marhaba te verhogen.

"Er moeten meer agenten bij de controleposten komen in de stad Algeciras en in de haven, om de veiligheid van de burgers en de buitenlanders te waarborgen," zei burgemeester Landaluce tegen Europa Sur. "De nationale en internationale protocollen over de bescherming van grenzen en vreemdelingen moeten worden nageleefd, maar tegelijk moeten onze agenten hun pauzes, roulaties en vakanties hebben, want zij doen belangrijk werk."

Lees ook: Ongeregeldheden en protesten van wereld-Marokkanen in Algeciras

De burgemeester meent dat de 19 agenten die bestemd zijn om hun collega’s in Algeciras te versterken, niet voldoende zullen zijn. In totaal heeft het Spaanse ministerie van Binnenlandse zaken 137 agenten gevraagd voor Operatie Marhaba in heel Spanje. De toestroom van wereld-Marokkanen die in Algeciras aankomt, is zeer groot tijdens de heenfase. Er passeerden nu al 250.000 mensen via de haven van de stad, aldus Landaluce. Dezelfde doorstroming zal te zien zijn tijdens de retourfase, die in juli begint.

Lees ook: Spaanse politie kan toevloed Marokkaanse diaspora niet meer aan

Om die reden heeft de burgemeester de regering verzocht Campo de Gibraltar tot "speciale zone" te verklaren, zodat de veiligheidsdiensten en -instanties, en ook de douanebeambten, hun werk naar behoren kunnen doen. Landaluce dankte de betrokken ambtenaren voor hun "uitstekend werk" en hun "integriteit en moed".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team