Zoeken

Burgemeester trouwt op zijn Marokkaans in Londen (foto)

18 juni 2024 - 23:00 - Wereld

©

In het hart van Londen vond enkele dagen gelende een bijzondere gebeurtenis plaats: het huwelijk van Hamza Taouzzale, de eerste moslim en tevens jongste lord-burgemeester ooit van Westminster. De ceremonie werd volgens de Marokkaanse tradities gevierd.

Hamza Taouzzale, van Marokkaanse afkomst, droeg tijdens de ceremonie een authentieke Marokkaanse djellaba. De viering werd opgeluisterd met traditionele Marokkaanse liederen en youyous, en trok zowel vrienden als familie van het koppel. Ook werd een henna-ceremonie gehouden.

Lees ook: Marokkaan is "vriendelijkste buschauffeur" van Londen (video)

Op 22-jarige leeftijd werd Hamza Taouzzale in mei 2022 gekozen als burgemeester van Westminster, waarmee hij de eerste moslim en de jongste persoon werd die deze positie bekleedde. Taouzzale, die Marokkaanse en Britse roots heeft, is een actief lid van de Labour-partij afkomstig uit de arbeidersklasse.

Lees ook: Hamza Taouzzale eerste moslim burgemeester van Westminster

De jonge burgemeester heeft sinds het begin van zijn ambtstermijn de diverse gemeenschappen binnen Westminster vertegenwoordigd. Hij heeft zich ingezet voor de belangen van zijn kiezers door zijn aanwezigheid bij tal van civiele en ceremoniële evenementen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team