Zoeken

Hakimi mag van coach PSG naar Olympische Spelen met Marokko

31 maart 2024 - 19:00 - Sport

©

Goed nieuws voor de Marokkaanse voetbalbond. Achraf Hakimi mag van Paris Saint-Germain-trainer Luis Enrique naar de Olympische Spelen in Parijs. De Spaanse coach wil de vleugelverdediger niet afremmen van zijn droom om deel te nemen aan het toernooi.

Hakimi, die een belangrijke rol speelt bij PSG, zou in theorie ook met Frankrijk mee kunnen doen aan het EK in 2024. Enrique beseft echter dat het combineren van beide toernooien te zwaar is voor de spelers. "Ik ben geen eigenaar van de spelers," zei hij in een persconferentie. "Ze hebben een contract met de club. Het zou hypocriet van me zijn om ze te verhinderen deel te nemen aan de Olympische Spelen, terwijl ik ze zelf heb meegemaakt in Barcelona in 1992."

Lees ook: Regragui en Sektioui bundelen krachten voor Olympische Spelen

De 24-jarige Atlas Leeuw heeft nog niet definitief toegezegd om naar de Olympische Spelen te gaan. Bondscoach Tarik Sektioui en Walid Regragui, coach van het A-elftal, zullen de komende tijd met hem bespreken wat de beste keuze is.

Lees ook: Marokko schenkt Brahim Diaz Olympische droom

Sektioui en Regragui willen in de aanloop naar de Spelen zoveel mogelijk met alle potentiële olympiërs trainen. Dit om de teamspirit te bevorderen en de spelers beter te leren kennen. De planning voor de komende trainingskampen wordt afgestemd op de kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2026 en de voorbereiding op de Olympische Spelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team