Zoeken

Marokkaans elftal: coach Jorge Vilda verliest deel salaris

12 april 2024 - 08:00 - Sport

©

Jorge Vilda, Spaanse bondscoach van de Marokkaanse vrouwenvoetbalploeg, heeft een financiële tegenslag te verduren. Door het missen van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, zal hij een deel van zijn salaris inleveren.

Vilda’s ploeg verloor dinsdag de returnwedstrijd in de vierde ronde van de kwalificatie voor de Olympische Spelen met 2-0 van Zambia. De heenwedstrijd in Ndola had Marokko met 2-1 gewonnen, maar dat was niet genoeg om een ticket voor Parijs te bemachtigen.

Lees ook: Het droomleven van Jorge Vilda in Marokko

De nederlaag heeft directe gevolgen voor Vilda’s portemonnee. Volgens zijn contract zou hij 400.000 euro per jaar verdienen als hij met Marokko de Olympische Spelen, het WK en de Afrika Cup zou halen. Nu de droom van de Spelen is vervaagd, zal hij die 400.000 euro niet halen.

Lees ook: Dit is het salaris van Jorge Vilda in Marokko

Vilda ontvangt nu 200.000 euro per jaar plus prestatiebonussen, net als zijn voorganger Reynald Pedros. Dat is meer dan de 170.000 euro die hij in Spanje verdiende, maar minder dan de 500.000 euro die hij had kunnen verdienen als hij na het winnen van het WK met de Spaanse vrouwenploeg was gebleven, meldt La Razón.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team