Zoeken

Tarik Sektioui staat voor lastige keuzes voor Olympische Spelen

15 mei 2024 - 18:00 - Sport

©

Met de Olympische Spelen in Parijs in aantocht, staat Tarik Sektioui, bondscoach van het Marokkaanse Olympische team, voor een flinke uitdaging: het samenstellen van de definitieve selectie voor het trainingskamp in Rabat ter voorbereiding op de Spelen.

Het aantal spelers voor de Olympische Spelen is beperkt tot 18, waardoor Sektioui keuzes moet maken. Drie spelers van de nationale ploeg zijn zeker van hun plek, maar een aantal spelers uit de Marokkaanse profcompetitie die tijdens recente oefenwedstrijden niet uitblonken, dreigen niet te worden opgeroepen.

Lees ook: Hakimi mag van coach PSG naar Olympische Spelen met Marokko

Tarik Sektioui heeft nog enkele lastige keuzes te maken. Moet hij Mehdi Mubarak of Mehdi Mouhoub van Raja Casablanca oproepen? Of kiest hij voor Tawfiq Ben Tayeb van Union Touarga of Hamza Ekman, de spits van AS FAR?

Lees ook: Tarik Sektioui nieuwe coach Marokkaans U23-voetbalteam, een riskante gok?

De Marokkaanse ploeg, die in Groep B is ingedeeld, neemt het tijdens de Olympische Spelen op tegen Argentinië, Oekraïne en Irak. Marokko plaatste zich voor de Spelen van Parijs 2024 door de Afrika Cup U23 2023 te winnen, een historische prestatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team