Zoeken

Marokkaanse politieagenten op Olympische Spelen in Parijs?

3 april 2024 - 22:40 - Sport

©

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, brengt binnenkort een bezoek aan Rabat. Hij zal er met zijn Marokkaanse ambtgenoot Abdelouafi Laftit onder andere de veiligheid van de Olympische Spelen in Parijs bespreken.

Op de agenda van Darmanin’s bezoek staan onderwerpen als drugshandel, terrorismebestrijding, migratie en de veiligheid van de Olympische Spelen (26 juli - 11 augustus) en Paralympische Spelen (28 augustus - 8 september).

Lees ook: Hakimi mag van coach PSG naar Olympische Spelen met Marokko

In december 2023 bood Marokko al aan om te helpen met de beveiliging van de Olympische Spelen. Er werd een overeenkomst getekend tussen de baas van de Marokkaanse inlichtingendienst DGST, Abdellatif Hammouchi, en zijn Franse collega Frédéric Veaux.

De samenwerking tussen Marokko en Frankrijk op het gebied van veiligheid is al geruime tijd intensief. Zo werd er in 2023 een akkoord getekend over de bestrijding van drugssmokkel.

Lees ook: Regragui en Sektioui bundelen krachten voor Olympische Spelen

Er is ook contact op hoog niveau tussen de Marokkaanse en Franse autoriteiten. Zo sprak Hammouchi onlangs met Céline Berthon, de nieuwe directeur-generaal van de Franse nationale politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team