Zoeken

Hakim Ziyech ongewild betrokken bij cocaïnezaak

6 juni 2023 - 19:00 - Sport

©

Hakim Ziyech werd afgelopen weekend gezien op een feest in Moskou. Hij was daar in het gezelschap van zijn voormalige Ajax-ploegmaat, Quincy Promes. Deze laatste wordt door de Nederlandse justitie verdacht van betrokkenheid bij een cocaïnesmokkeloperatie ter waarde van 65 miljoen pond sterling.

Pjotr Sauer van The Guardian meldt dat Ziyech naar de Russische hoofdstad is gevlogen, ondanks de gespannen situatie tussen Rusland en Oekraïne. Het evenement werd georganiseerd door het wedkantoor Winline. De Chelsea-speler, wiens vertrek van Stamford Bridge deze zomer wordt verwacht, werd gefotografeerd naast Promes, een foto die Quincy Promes zelf in een story op Instagram deelde.

Lees ook: Chelsea stuurt Hakim Ziyech weg

De ontmoeting tussen Ziyech en Promes vond plaats kort nadat de Nederlandse justitie bevestigde dat Promes was aangeklaagd voor de handel van 1370 kg cocaïne. De 31-jarige voetballer zou betrokken zijn bij de import van twee ladingen cocaïne, die in januari 2020 in Antwerpen werden onderschept.

Ziyech’s publieke verschijning naast Promes heeft veel reacties op sociale media uitgelokt. Een eerste hoorzitting over Promes vond maandag plaats. De spits van Spartak Moskou wordt ook beschuldigd van ernstige mishandeling van een neef met een mes tijdens een familie-evenement in 2020.

Lees ook: Erik ten Hag geheimzinnig over gesprek met Ziyech

Het bezoek van Ziyech aan Rusland heeft, vanwege het conflict met Oekraïne, op sociale media voor controverse gezorgd. Veel Oekraïense fans hebben op Twitter hun ongenoegen geuit en de Marokkaanse international bekritiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team