Zoeken

Hakim Ziyech heeft opnieuw moeten leren rijden

15 februari 2021 - 09:20 - Sport

©

De Marokkaanse international Hakim Zyech heeft sinds zijn transfer naar Chelsea zijn trainers en de supporters kunnen overtuigen van zijn voetbalkwaliteiten. Het lijkt hem misschien makkelijk af te gaan, maar de Atlas Leeuw heeft het in zijn beginperiode bij de Engelse club niet bepaald makkelijk gehad.

In een interview met de Britse krant The Sun vertelt Ziyech over de problemen waar hij in de eerste zes maanden in Londen tegen aan liep. "Ik begon met een blessure, kwam terug en toen raakte ik weer geblesserd. Het liep niet zoals ik had gehoopt", zegt Ziyech. Ook moest hij wennen aan de speelstijl van Chelsea die totaal anders is dan de speelwijze die hij gewend was bij Ajax Amsterdam.

Verder was het voor de Marokkaan moeilijk om zijn familie en vrienden te moeten missen. "Ik ben eraan gewend mijn vrienden en mijn moeder om me heen te hebben. Het kostte me een tijdje om eraan te wennen om zonder hen te zijn, en de lockdown maakte het natuurlijk erger. Bovendien moest ik leren rijden aan de andere kant van de weg. Ik heb geen ongelukken gehad, maar in het begin was het erg moeilijk."

Met de komst van de nieuwe trainer Thomas Tuchel moet de Atlas Leeuw zich opnieuw aanpassen aan een nieuw spelsysteem. "Ik vind het niet erg om op de rechtervleugel of in het midden te spelen, zolang ik kan spelen. Dat is voor mij het belangrijkste."

Afgelopen zomer werd Hakim Ziyech voor een geschat bedrag van 43 miljoen euro door Chelsea overgenomen van Ajax Amsterdam. In de 18 officiële wedstrijden die hij voor Chelsea heeft gespeeld heeft hij twee doelpunten gemaakt. Sinds het vertrek van coach Frank Lampard heeft Ziyech slechts één van de vier wedstrijden gespeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team