Zoeken

Het topjaar van Hakim Ziyech

1 januari 2021 - 21:46 - Sport

©

Afgelopen jaar was een topjaar voor oud ajax-speler Hakim Ziyech. De Marokkaanse international kreeg eindelijk zijn toptransfer en liet zijn nieuwe werkgever Chelsea meteen proeven van zijn talent.

Hakim Ziyech sloot zich afgelopen zomer aan bij Chelsea. Hij speelde op 7 maart onverwachts zijn laatste wedstrijd met Ajax in het Abe Lenstra Stadion van Heerenveen, wat toevallig ook de club is waar hij als jeugdspeler zijn traject begon. De coronacrisis drong een vervroegd einde op, waardoor hij geen groot afscheid kreeg, schrijft het AD.

Op zijn Instagram Account schrijft Ziyech: "De laatste vier jaar waren geweldig. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen te omschrijven hoe ik deze reis heb ervaren. Ik wil iedereen bij Ajax bedanken voor het mogelijk maken van de volgende stap. Jullie hebben allemaal een rol gespeeld in mijn progressie de laatste jaren. Ik hoop dat jullie daar trots op zijn. Ik ben in elk geval trots om het shirt van het beste team van Nederland te hebben gedragen."

De media-afdeling van Ajax maakte een afscheidsfilmpje waarin er werd teruggeblikt op zijn Ajax-jaren, met herinneringen aan de Champions League, de landstitel en een boodschap van de trotse moeder van Ziyech. De voetballer verloor zijn vader op 10-jarige leeftijd waardoor zij hoofd werd van een gezin met negen kinderen.

Sinds hij bij Chelsea is begonnen komen de Engelse media woorden tekort om zijn spel te duiden. Begin november maakte Ziyech naam. In de Premier League en in de Champions League liet hij zien waarom hij naar Engeland is gekomen. Hij speelde zeven Premier League- en vijf Champions League-wedstrijden.

Sinds begin december ligt Ziyech uit met een spierblessure. Chelsea-trainer Frank Lampard mist hem en zegt: "Ik denk dat Hakim met zijn manier van spelen erg effectief voor ons was, gekeken naar assists, het creëren van kansen en een aantal doelpunten. We speelden erg makkelijk toen hij erbij was. Je mist spelers van dat niveau als ze uitvallen en we willen hem graag terug."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team