Zoeken

Hakim Ziyech al weg bij Chelsea?

27 februari 2021 - 20:00 - Sport

©

Hakim Ziyech vertrekt vermoedelijk vroeger dan verwacht van bij Chelsea door de komst van de nieuwe coach van de club Thomas Tuchel. De Marokkaanse international, die veel werd ingezet door de voormalige coach van de Britse club, Frank Lampard, blijkt Tuchel niet te overtuigen.

De Atlas Leeuw speelde sinds de komst van Tuchel slechts enkele minuten in twee wedstrijd. Hij brengt het merendeel van zijn tijd door op de bank. Tuchel sprak over de situatie tijdens een perspunt. Hij gaf toe deels verantwoordelijk te zijn voor deze situatie en stelt bewust te zijn van het potentieel van Ziyech. Maar Tuchel zegt dat zijn keuze op andere spelers is gevallen. Maar "elke speler krijgt een kans gezien de uitdagingen die ons te wachten staan", aldus de coach.

Tuchel sprak ook over het vermogen van Ziyech om zich aan te passen aan de Engelse liga. "Voor mij is het duidelijk dat hij zich moet aanpassen aan dit voetbal, aan dit soort liga. Hij komt uit de Nederlandse competitie, van het heel sterk team van Ajax, zij zijn de referentie in hun kampioenschap. Maar het is niet dezelfde intensiteit of competitie als hier."

Ziyech groeide in enkele weken tijd uit van een onmisbare speler naar een speler met te weinig levendigheid en uithoudingsvermogen. Deze ongemakkelijke situatie zou tot een vertrek van de Britse club tijdens de zomerstop kunnen leiden. De 27-jarige Marokkaanse international zou dan mogelijk naar Italië vertrekken, waar meerdere Serie A-clubs hem graag zien komen, waaronder Juventus, AS Roma en AC Milan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team