Zoeken

Hajar Mousannif genomineerd voor Women Tech Award

11 november 2020 - 13:40 - Marokko

©

Hajar Mousannif, een Marokkaanse onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie en professor aan de Cadi Ayyad Universiteit in Marrakech, is genomineerd voor de "Women Tech Global Awards". De onderscheiding is een eerbetoon aan vrouwen die zich internationaal onderscheiden in hightech.

Mousannif behaalde in 2005 een ingenieursdiploma van het Nationale Instituut voor Post en Telecommunicatie (INPT) en een doctoraat in computerwetenschappen van de Cadi Ayyad Universiteit in Marrakech. Ze is daar nu werkzaam als onderzoeker en docent.

Ze krijgt de onderscheiding voor haar uitgebreide onderzoekswerk naar kunstmatige intelligentie. "Het is voor mij en voor mijn land een groot genoegen om genomineerd te worden voor deze prestigieuze prijs", zegt ze aan MAP. Haar onderzoek betreft AI, machine learning, big data, IoT en next generation technologieën.

Als universitair docent aan de Semlalia Faculteit Wetenschappen van de Cadi Ayyad Universiteit in Marrakesh, richten haar cursussen zich op machine learning en de analyse van big data. Mousannif heeft talloze patenten op het gebied van kunstmatige intelligentie op haar naam staan. Ze heeft ook verschillende internationale onderscheidingen ontvangen voor haar academische prestaties. Zo kreeg ze onder meer de ’L’Oreal-Unesco For Women in Science International Awards’ en de ’Emerald Literati Award of Excellence’.

Over haar nominatie voor de Women Tech-prijs 2020, vertelt Mousannif aan MAP dat ze tot nu toe in alle categorieën tot de top zeven behoort. Maar ze voegde eraan toe dat het definitieve vonnis pas zal komen aan het einde van het stemproces op sociale media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team