Zoeken

Shama, eerste 100% Marokkaanse robot (video)

26 november 2020 - 14:20 - Marokko

©

In de wereldwijde campagne tegen geweld tegen meisjes en vrouwen van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) is een speciale rol weggelegd voor Shama, de eerste 100% Marokkaanse robotvrouw.

Voor de 16-daagse wereldwijde campagne werkt UNFPA samen met de Marokkaanse universiteit Cadi Ayyad om kunstmatige intelligentie in te zetten in strijd tegen geweld tegen meisjes en vrouwen. De robotvrouw is onder andere te zien in een video waarmee het startsein voor de campagne is gegeven, zo staat vermeldt op de website van het UNFPA.

De video werd op 25 november, de internationale dag voor de bestrijding van geweld tegen vrouwen, op de digitale platforms van UNFPA gelanceerd. Tijdens de campagne worden besluitvormers, partners, opinieleiders en andere persoonlijkheden uitgenodigd om zich bij Shama aan te sluiten, via de digitale campagne #JoinSHAMA.

In Marokko zijn jonge meisjes het meest kwetsbaar voor geweld. In 2018 zijn er 32.104 aanvragen voor kindhuwelijken ingediend, in 95% ging het om het uithuwelijken van meisjes. Aan meer dan 85% van deze verzoeken werd tussen 2011 en 2018 goedkeuring gegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team