Zoeken

Hacker Royal Air Maroc krijgt 18 maanden cel

19 december 2020 - 17:40 - Gemeenschap

©

Een cybercrimineel die de website van Royal Air Maroc (RAM) had gehackt met behulp van een handlanger, is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf. Dit is besloten door de rechtbank van El Jadida.

De dader is schuldig bevonden aan 67 criminele activiteiten waaronder het kraken van bankkaart codes middels vliegtickets, meldt Assabah. De dertiger komt uit Fez en heeft buitenlandse banken gehackt om op die manier aan producten te komen die vliegmaatschappijen aanbieden. Hij heeft meer dan 450.000 dirhams gestolen van Royal Air Maroce. Andere commerciële bedrijven zijn ook het slachtoffer geweest van de man.

Volgens bronnen dicht bij het onderzoek, hebben de slachtoffers een klacht ingediend. Het onderzoek werd gedaan door de Cybercriminaliteit Brigade. De onderzoekers zijn erin geslaagd om de man te lokaliseren, wat leidde tot zijn arrestatie. Er is een nationaal arrestatiebevel uitgegeven voor één van zijn handlangers.

De verdachte zegt onschuldig te zijn, maar er was onomstotelijk bewijs dat hij betrokken is bij de grootschalige fraudezaak door het achterhalen van bankgegevens.

De politie in El Jadida gaat verder met het onderzoek om de handlangers op te sporen en wellicht een derde partij die opdracht hiervoor heeft gegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team