Zoeken

Marokkaans kind maakt fatale val in Zwitserland

8 september 2022 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Tijdens een bergwandeling in het kanton Ticino in Zwitserland, is de 14-jarige Karim Damir Larbi, een jonge Italiaanse voetballer van Marokkaanse afkomst, om het leven gekomen. Twee andere jongeren raakten ernstig gewond. Een onderzoek is ingesteld om de omstandigheden van zijn dood vast te stellen.

De 14-jarige Karim Damir Larbi uit de provincie Varese, is zondag tijdens een groepswandeling in het kanton Ticino van een 100 meter hoge helling gevallen. De val van de Scaletta hut op 2200 meter in de Blenio Vallei was fataal. Twee andere jongens van dezelfde leeftijd raakten ernstig gewond en werden per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, aldus de kantonale politie van Ticino. Beiden verkeren in levensgevaar.

Lees ook: Voormalig Arnhemse voetballer Mourad sterft na sprong van klif (foto)

Karim en de twee gewonde tieners maakten deel uit van een groep van ongeveer 20 personen, vertelde een woordvoerder van de politie van Ticino aan het Keystone-nieuwsagentschap SDA. "De jongens bevonden zich op een pad dat niet geschikt was om te wandelen," zei het hoofd van de wandelvereniging van Ticino.

Lees ook: Marokkaan en vriendin maken dodelijke val van hotelbalkon op Ibiza

"We willen weten hoe dit gebeurd is en hoe het mogelijk was. We willen dat de politie uitlegt waarom zijn dood een probleem is. Dit is een grote tragedie voor onze familie," zei de vader van Karim. "De plaats waar de val gebeurde is geen wandelpad, maar een soort binnenweg naar de vallei. Het staat op geen enkele kaart aangegeven. In de streek noemen ze het het de ’spoor van een berggeit’. Dat zijn ze niet," reageerde Federico Cattaneo, technisch directeur van de kantonale vereniging "Ticino Trails".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team