Zoeken

Gorinchemse Mohammed verdacht van opzettelijke aanrijding fiets

4 juni 2022 - 17:00 - Wereld

©

Wanneer de 23-jarige Mohammed op 13 februari aan de verkeerde kant oversteekt in Gorinchem, krijgt hij een lelijke reactie van een fietser. "Weer zo’n domme automobilist!" zegt de fietser, die beweert al verschillende keren bijna te zijn aangereden door iemand die dezelfde fout maakte.

De fietser maakte met armbewegingen en geschreeuw duidelijk dat Mohammed een fout maakte wanneer hij links langs een soort mini-rotonde reed om af te slaan. Mohammed vertelde woensdag voor de politierechter dat hij gelijk stopte, schrijft het AD. "Ik kwam net van mijn werk en had mijn vriendin opgehaald. We gingen kijken naar haar nieuwe huis. Ik was daar nog onbekend en vond die rotonde een beetje onoverzichtelijk. Ik wilde linksaf slaan en zag die man al zwaaien en schreeuwen dat ik daar niet heen mocht. Hij kwam op tegengestelde richting op de fiets."

Lees ook: Nordin, met opzet aangereden na verkeersruzie in België

Mohammed vertelt dat hij op dat moment nog zeer rustig was. "Hij kwam naast de auto staan en ik deed de deur open. Ik vertelde dat ik daar niet bekend was en de rotonde verkeerd nam. Ik sprak rustig, maar hij bleef schreeuwen. Hij had geen oren naar mijn uitleg." Maar volgens de fietser verliep dat anders. "Hij zegt precies het tegenovergestelde. Dat u steeds bozer werd. Wie moet ik nou geloven", vraagt de politierechter zich openlijk af. De fietser zegt dat hij van plan was om een foto te maken van het kenteken van Mohammed toen hij met zijn auto vol op hem inreed. "Ik schrok ontzettend. Ik viel en ben struikelend achteruit gelopen. Ik zag de auto op me afkomen."

Volgens getuigen reageerde Mohammed zeer agressief, maar zelf ontkent hij dat hij bewust op de fietser ingereden zou zijn. "Ik wilde wegrijden om verdere escalatie te voorkomen. Ik vond het prima dat hij een foto nam van mijn kenteken en de politie belde," zegt hij. "Ik weet niet wat die mensen hebben gehoord, maar ik heb normaal mijn koppeling op laten komen en gas gegeven."

Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van drie maanden. Op basis van de getuigenissen is justitie van mening dat Mohammed met opzet heeft gehandeld. "Je kunt een fout maken in het verkeer en ik snap dat emoties hoog kunnen oplopen. Ik geloof ook best dat beiden boos zijn geweest. Maar ik heb geen enkel begrip voor de manier waarop u dit hebt geuit."

Lees ook: Rotterdamse ex-kickbokser Yassin doodde postbezorger "uit noodweer"

De advocaat van Mohammed vond de strafeis overdreven en zei dat haar cliënt moest worden vrijgesproken, ook omdat hij geen strafblad heeft en twee banen combineert, maar de rechter was niet overtuigd van zijn onschuld. Toch oordeelde hij in het voordeel van Mohammed. "Bij twijfel moet je niet inhalen, daarom spreek ik u vrij", aldus de rechter.

Bladna.nl