Zoeken

Marokkaanse gemeenschap in rouw na dodelijk ongeval Tarik (17) in Nederland

18 maart 2023 - 13:00 - Marokko

©

Een tragisch ongeval heeft onlangs de Marokkaanse gemeenschap in Lanaken (provincie Limburg) in rouw gedompeld. Op zaterdag 25 februari werd de 17-jarige Tarik El Yaacoubi in Maastricht aangereden door een trein. De tiener van Marokkaanse afkomst overleefde het ongeval niet.

Volgens HBVL was Tarik als passagier op een scooter toen het ongeval gebeurde. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden helaas niets meer doen voor de tiener. De bestuurder, eveneens 17 jaar, raakte zwaargewond maar overleefde.

Lees ook: Vrouw (19) uit Boxtel komt bij ongeval in Marokko

Tarik laat een familie achter die verwoest is door het verlies van deze "vrolijke, behulpzame en gelukkige jongen", volgens zijn tante Rachida. Tarik’s familie heeft vele jaren in Maastricht gewoon en had er nog steeds veel vrienden. Hij ging ook naar een voetbalclub waar hij graag speelde met zijn vrienden.

Lees ook: Franse stad geschokt na dood Yassine en Zakaria bij verkeersongeval

De pijn is immens voor zijn familie, die net terug is uit Fez in Marokko, waar Tarik werd begraven. Zijn vader, Driss, getuigt van zijn groot verdriet. "We hebben geen afscheid van hem kunnen nemen. We mochten zijn hand zelfs niet aanraken." Voor de naasten van Tarik is zijn vroegtijdige verdwijning des te moeilijker te accepteren daar hij nog een heel leven voor zich had en grote toekomstplannen had. "Hij droomde ervan ingenieur te worden", zegt zijn vader.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team