Zoeken

Nabil botste keihard op een politiebusje in Rotterdam

5 september 2022 - 19:00 - Wereld

©

Op 21 juni 2020 knalt de 28-jarige Nabil R. op de Rotterdamse Weena tegen een politiebusje, zijn auto slaat om en zijn passagiers raken beklemd, één van hen moet meteen naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar blijkt dat ze een bloeding heeft onder de schedel en een gebroken slaap- en jukbeen. Het incident roept veel vragen op. Met name waarom R. linksaf is geslagen terwijl dat verboden is en waarom de politie meer dan 70 kilometer per uur reed op een weg waar de maximumsnelheid 50 kilometer per uur is.

Nabil is ervan overtuigd dat het ongeluk voorkomen kon worden als de politie de maximumsnelheid van 50 had aangehouden, en rapporten over het incident tonen aan dat zijn stelling klopt, maar de politie reed sneller omdat ze hulp moest bieden bij een aanhouding.

Lees ook: Gorinchemse Mohammed verdacht van opzettelijke aanrijding fiets

De twintiger was zelf ook in de fout, hij sloeg linksaf op een plek waar dat verboden is en waar dat duidelijk was aangegeven door middel van de strepen op de weg. Hij legt uit dat de overtreding een gevolg was van de navigatie. "Ik was aan het kletsen met degene naast me. Zij had de navigatie vast op haar telefoon. Die wees mij naar links". Daarnaast zegt Nabil dat hij die bewuste dag vanuit Tilburg richting zijn woonplaats Culemborg reed en de weg niet kende. Verder zou een andere auto op de weg het zicht hebben belemmerd, schrijft het AD.

Nabil geeft aan geraakt te zijn door het incident, maar een erkenning van zijn onoplettendheid komt er pas na aandringen van de rechter. Ook excuses aan het slachtoffer bleven uit. Hij zegt nog nauwelijks contact met het slachtoffer te hebben, maar hij zou van een vriend gehoord hebben dat ze het goed maakt.

Lees ook: Agenten niet vervolgd voor dodelijke aanrijding Adil in Brussel

Justitie gaat er vanuit dat de verdachte het ongeluk niet bewust heeft veroorzaakt, het is volgens de officier van justitie dan ook ’geen wegpiraterij, maar wel extreme onoplettendheid’, omdat veel vragen met betrekking tot de fout van de verdachte onbeantwoord blijven. Hij wil de werkstraf van 140 uur vervangen door een hechtenis van 70 dagen. De advocaat van Nabil vindt dit overdreven en stelt een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor. De uitspraak in deze zaak volgt over twee weken.

Bladna.nl