Zoeken

Marokkaan valt voorbijgangers op straat aan in Frankrijk, vrouw (70) in coma

19 november 2022 - 13:00 - Wereld

©

Na een ruzie met de uitbater van een tankstation in het Franse Villeurbanne heeft een jonge Marokkaan die illegaal in Frankrijk verblifjt, willekeurige voorbijgangers op straat aangevallen. Drie van hen raakten licht gewond, terwijl een bejaarde vrouw in coma raakte. De aanvaller werd opgepakt en in hechtenis genomen.

Het incident gebeurde op woensdag. Een 25-jarige Marokkaan werd tegengehouden en weggestuurd aan het BP Tonkin tankstation in Villeurbanne, meldt Le Progrès. Het is niet bekend waarom hij werd tegengehouden en weggestuurd. Hij verliet het tankstation in staat van grote opwinding. Op de terugweg naar zijn flat viel de jongeman willekeurig en met veel geweld voorbijgangers aan. Zo sloeg hij op een grote boulevard in de stad verschillende mensen en probeerde hen zelfs te wurgen.

Lees ook: Marokkaan aangevallen door Nazi in Sevilla

"Het slachtoffer zou zonder duidelijke reden zijn aangevallen door een persoon bij een benzinestation. Volgens het parket van Lyon heeft de dader verschillende mensen die in de buurt waren of de aanval probeerden af te weren, brutaal aangevallen, geslagen en bedreigd. Drie voorbijgangers ontkwamen met lichte verwondingen. Een andere voorbijgangster, een 70-jarige vrouw, werd naar het ziekenhuis gebracht en raakte in coma.

Lees ook: Marokkaan in België opgepakt voor onthoofding vrouw

Later slaagden agenten van de nationale politie erin de dader te arresteren en in hechtenis te nemen. Het parket van Lyon heeft een onderzoek geopend naar poging tot doodslag en opzettelijk gebruik van geweld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team