Zoeken

Belgische Marokkaan Benjamin Bouchouari kiest voor Marokko

30 september 2021 - 10:40 - Sport

©

Het Marokkaans voetbalelftal heeft er een nieuwe speler bij. Benjamin Bouchouari heeft besloten om het shirt te dragen van de Atlas Leeuwen. Dit is een krachttoer voor de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), die zich tot taak heeft gesteld getalenteerde bi-nationalen over te halen om zich bij het team aan te sluiten.

Benjamin Bouchouari is pas 21 jaar oud en speelt als middenvelder voor de Nederlandse eerste divisie club Roda JC. Verschillende Marokkanen uit de Eredivisie kiezen ervoor om hun land van herkomst te vertegenwoordigen. Ze gaan meestal zeer gemakkelijk in op het verzoek van de FRMF, maar soms is er ook wel wat overtuigingskracht nodig, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Sami Tlemçani verkiest Marokko boven Algerije

De Belgisch-Marokkaanse speler aarzelde eerst, maar kon niet weerstaan aan de argumenten van de afgevaardigde van de FRMF, die naar Nederland is gestuurd om jonge spelers van Marokkaanse afkomst bij Nederlandse clubs nauwlettend in de gaten te houden.

Voordat Bouchouari zich bij het team onder leiding van Vahid Halilhodzic voegt, zal hij eerst het Marokkaanse U23-team onder leiding van Hicham Dmii moeten doorlopen. Binnenkort organiseert deze een trainingskamp in het Mohammed VI-sportcomplex in Maâmoura, in het kader van de kwalificaties voor de Olympische Spelen die in Parijs zullen plaatsvinden.

Lees ook: Voetballer Nabil Touaizi kiest voor Marokko

Vóór de Atlas Leeuwen speelde Benjamin Bouchouari vooral voor Belgische clubs als Anderlecht en FC Genk.

Bladna.nl