Zoeken

Glory plant Verhoeven, Hari en Overeem in de GelreDome in februari

29 oktober 2021 - 15:41 - Sport

©

Glory-voorzitter Pierre Andurand blikt tevreden terug op de wedstrijd tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. Er waren ruim 18.000 toeschouwers aanwezig en de organisatie verkocht daarnaast meer dan 100.000 pay-per-views. De bond blikt meteen vooruit en kondigt het volgende evenement aan, op 19 februari hoopt de kickboksorganisatie Verhoeven, Hari en Overeem te strikken.

Het volgende Glory-evenement staat in Arnhem gepland op 19 februari. "Waarschijnlijk zal Verhoeven dan opnieuw in actie komen. We hopen ook Badr Hari en Alistair Overeem in de ring te zien, als ze niet geblesseerd zijn. We gaan er echt een groot evenement van maken, met alle grote namen", zei de Franse voorzitter tegen NU.

Lees ook: Glory wil niet dat Badr Hari stopt

Het evenement van zaterdag werd enkel overtroffen op eind 2019, toen Verhoeven in de GelreDome van Hari won. Toen waren er 32.000 toeschouwers aanwezig, tegen 18.000 afgelopen weekend. "Vroeger leefde deze sport al enorm in Nederland. Maar nu is het nog veel groter geworden, met alle media erbij en alles erop en eraan. Het was echt een prachtige avond. De manier waarop de show neer werd gezet was geweldig en het publiek heeft mij echt geraakt."

Lees ook: Glory Collision 3 : Hamicha wint en bedankt Badr Hari (video)

Glory kwam omwille van corona op het randje van een faillissement. De organisatie lanceerde het pay-per-viewmodel en is enorm blij met de verkoop van meer dan 100.000 pay-per-views voor de laatste wedstrijd. "Het is voor Glory niet rendabel om de gevechten gratis op televisie uit te zenden. Als we op lange termijn duurzaam willen zijn, dan is pay-per-view de enige optie." Glory organiseerde tijdens de coronacrisis enkel evenementen met grote publiekstrekkers in Nederland, maar nu wil de bond weer mondiaal gaan groeien.

Bladna.nl