Zoeken

WK voor clubs 2023: stadion Tanger krijgt opknapbeurt

30 december 2022 - 20:00 - Sport

©

Wereldvoetbalbond FIFA heeft de steden Rabat en Tanger aangewezen voor de halve finale en de finale van het WK voor clubs, dat in februari van volgend jaar in Marokko zal worden gespeeld. De werkzaamheden aan het grote stadion van Tanger vorderen snel ter gelegenheid van het grootschalige sportevenement.

Het is de derde keer dat Marokko het clubkampioenschap zal organiseren. Het koninkrijk organiseerde ook al de editie van 2013 (overwinning van Bayern München tegen Raja in de finale) en die van 2014 (overwinning van Real Madrid). De laatste editie van het WK voor clubs werd georganiseerd door de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: Marokko gastland WK voor clubs 2023

De halve finale van het WK voor clubs wordt in Tanger gespeeld en de finale in Rabat. Marokko beschikt over de nodige infrastructuur om een dergelijk wereldevenement te organiseren, zoals ook tijdens de vorige edities is gebleken. Foto’s van de vergevorderde werken aan het Grote stadion van Tanger werden in de afgelopen dagen op internet gedeeld.

Lees ook: Wat als Algerije en Marokko samen Afrika Cup 2025 organiseren?

Marokko bereidt zich voor om van 1 tot 11 februari de Wereldbeker voor Clubs te organiseren. Daaraan zullen grote teams deelnemen, zoals de Afrikaanse kampioen Wydad Casablanca, Al-Ahly als runner-up, Real Madrid als Europees kampioen, Copa Libertadores-winnaars Clube de Regatas do Flamengo, de Seattle Sounders (CONCACAF-kampioenen) en Auckland (Oceanië-kampioenen).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team