Zoeken

Go-Fast onderschept met 700 kilo Marokkaanse hasj in Malaga (video)

4 oktober 2022 - 21:00 - Wereld

©

Bij tolpoorten op de snelweg AP-7 tussen Algeciras en Malaga hebben agenten van de Spaanse nationale politie twee huurauto’s en een bestelwagen onderschept die drugs vervoerden naar Frankrijk. Er werd in totaal 700 kilogram hasj in beslag genomen en de bestuurders van de twee voertuigen werden aangehouden.

De Spaanse politie stelde begin september een onderzoek in na te hebben vernomen dat een Franse criminele organisatie van plan was een grote lading drugs van Cadiz naar Frankrijk te vervoeren. Twee verdachten werden geïdentificeerd. Het ging om twee Fransen die eind augustus in Torremolinos (Malaga) waren aangekomen. Ze zouden banden hebben met verschillende organisaties die actief zijn in de drugshandel.

Lees ook: Go-Fast onderschept in Frankrijk met 375 kilo cannabis uit Marokko

De drugs werden volgens de politie vervoerd volgens de Go Fast methode. Om de bestelwagen te onderscheppen stelden de agenten zich op bij de tolpoortjes op de snelweg AP-7 bij Manilva. Toen de bestuurder de politieagenten opmerkte, probeerde hij te vluchten langs een afgesloten tolstrook. Het voertuig werd uiteindelijk gestopt in de buurt van San Pedro Alcántara.

Lees ook: Arrestatie drugsbaronnen die opereren tussen Marokko, Spanje en Frankrijk

Tijdens de doorzoeking van de voertuigen vonden de onderzoekers 21 hasjpakketten met een gewicht van ongeveer 700 kilogram en 1290 euro. De twee chauffeurs werden gearresteerd. Volgens de Franse autoriteiten zijn ze reeds bekend voor diefstal, illegaal wapenbezit en drugshandel. Mogelijke andere betrokkenen worden nog gezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team