12 juli 2022 - 11:00 - Economie
Scheepvaartmaatschappij Grandi Navi Veloci (GNV) heeft aangekondigd dat zij vanaf 20 juli een nieuwe route tussen Almeria en Nador zal openen met 10 wekelijkse rotaties.
Het schip Aurelia zal de verbindingen tussen Almeria en Nador overnemen. Het is een RoPax-schip van 1000 meter dat plaats biedt aan 650 auto’s en 2260 passagiers. De veerboot heeft 420 hutten en biedt comfort en verschillende diensten aan boord, waaronder restaurants, een buffet, een bioscoop en winkels, meldt Diario de Almeria.
Lees ook: Almería: toename passagiersvervoer over zee met Nador
"Wij zijn erg fier op de opening van onze nieuwe route, die de stad Almeria verbindt met de Marokkaanse haven Nador. Deze verbinding is bedoeld om tegemoet te komen aan de vraag van de markt naar diensten en reizen en toont aan dat de onderneming haar aanwezigheid in de Spaanse havens wil versterken," aldus Matteo Catani, CEO van GNV.
Met deze nieuwe route bevestigt GNV ook opnieuw haar streven om de verbindingen en het handelsverkeer tussen Spanje en Marokko uit te breiden. Tickets kunnen worden geboekt bij reisbureaus, GNV-kantoren en loketten in havens en klantenservicecentra of op de website van de rederij.
Lees ook: GNV neemt vijfde schip in dienst
GNV, opgericht in 1992, is een van de grootste rederijen in de Middellandse Zee en maakt momenteel deel uit van de MSC Group. De rederij bedient met een vloot van 25 schepen zeven landen: Marokko, Tunesië, Spanje, Frankrijk, Italië (Sicilië en Sardinië), Albanië en Malta.
Marokko, Algerije en Tunesië verwikkeld in zellige-oorlog
Schoolmedewerkster in ziekenhuis na aanval door leerling in Taza
Marokkaanse aanvaller Kamel Ouejdide overleden
Kakkerlakkenplaag op luchthaven Marrakech Menara (video)
Saïda Charaf haalt hard uit naar critici
Door miljonair geschonken stadion in Tanger ligt in ruïne
Benzine en diesel goedkoper in Marokko
Marokkaanse dirham sterker tegenover euro
Tarwe: Marokko shopt in Rusland
Marokkaanse watermeloenexport naar Europa keldert
Maroc Telecom betaalt recordboete
Strijd om Marokkaans HSL-project barst los
Olijfolie nog duurder in Marokko
Chaabi Bank verdacht van witwassen: welke gevolgen voor Marokkanen in Nederland?