Zoeken

Balearia en GNV varen terug naar Marokko

14 april 2022 - 19:40 - Wereld

©

Naarmate de betrekkingen tussen Rabat en Madrid weer opleven en de overtochten worden hervat, zullen de rederijen Balearia en GNV hun scheepvaartverbindingen tussen Marokko en Spanje, Frankrijk en Italië hernemen.

De rederij Balearia bereidde zich in de afgelopen dagen voor op de hervatting van de lijn Nador-Sète. Een eerste veerboot moest woensdag om 18.00 uur vanuit de Marokkaanse haven naar de Franse haven varen. "Met groot genoegen delen wij u mee dat de zeegrenzen worden geopend voor het passagiersverkeer. Wij hernemen de overtochten tussen de havens van het koninkrijk Marokko met Spanje en Frankrijk", kondigde de maatschappij aan op haar website.

Lees ook: Boot Spanje-Marokko: reizigers met auto moeten nog geduld hebben

GNV deelde mee dat het "zijn scheepvaartdiensten van/naar Marokko vanuit zowel Frankrijk als Spanje en Italië", vanaf donderdag 14 april 2022 zal hervatten. Het betreft de volgende routes: Genua-Tanger, Sète-Nador, Sète-Tanger, Barcelona-Nador en Barcelona-Tanger.

Lees ook: Vaccinatiepas niet meer verplicht om naar Marokko te reizen

Het is raadzaam dat reizigers het geldende gezondheidsprotocol van Marokko, Spanje, Frankrijk en Italië in acht nemen voordat zij een overtocht maken.

Bladna.nl