Zoeken

Badr Hari vecht op 8 oktober "laatste ronde" tegen Overeem

27 mei 2022 - 09:40 - Sport

©

Glory heeft woensdag bevestigd dat Badr Hari het dit najaar opneemt tegen Alistair Overeem, die vorig jaar een contract tekende bij de kickboksorganisatie. De vechtsportklassieker staat gepland op 8 oktober in het GelreDome in Arnhem. Daarnaast komt er ook een evenement in de zomer, waarin Jamal Ben Saddik het opneemt tegen Benjamin Adegbuyi.

De 42-jarige Overeem zou in maart tegen Rico Verhoeven zijn eerste partij bij Glory vechten, maar hij trok zich vanwege een blessure terug. De vechtsportlegende is al twee decennia lang actief en confronteert Hari in oktober voor de derde keer, na gevechten in 2008 en 2009. Beiden wonnen toen een gevecht via knock-out in de eerste ronde, maar vochten destijds nog niet onder de vlag van Glory.

Lees ook: Badr Hari vs Alistair Overeem in oktober (video)

De 37-jarige Marokkaanse kampioen kwam voor het laatst in actie tegen de Pool Arkadiusz Wrzosek, maar die partij werd nooit afgerond omdat er rellen uitbraken in de tribune. Hari wacht na zes Glory-gevechten nog steeds op een overwinning en hoopt deze dan ook neer te zetten op 8 oktober op het evenement Collision 4. "We zijn er trots op dat we dit uitzonderlijke gevecht op het grootste podium in de sport kunnen leveren. Zowel Overeem als Hari heeft zijn erfenis op het spel staan in dit trilogiegevecht en het belooft een historische avond te worden", aldus Glory-CEO Scott Rudmann in het AD.

Lees ook: Badr Hari krijgt geen respect meer van Arek Wrzosek

Maar eerst is er tijdens de zomer Glory 81, met onder anderen Jamal Ben Saddik en Benjamin Adegbuyi. Ben Saddik kon in het geannuleerde evenement in Hasselt niet vechten tegen Levi Rigters. De Belgische Marokkaan raakte daarna ook in conflict met Glory over een volgend moment waarop hij zou vechten. "We wilden Jamal na de teleurstelling in Hasselt zo snel mogelijk terug in de ring hebben. Dit gevecht tegen Benny is een rematch na wat er in 2018 gebeurde, toen Jamal hem knock-out sloeg in de finale van een achtmanstoernooi. Benny gelooft erin dat Jamal een makkelijkere weg naar de finale had en won omdat hij frisser was. Jamal op zijn beurt denkt dat hij van een ander niveau is en het er daarom makkelijk uit liet zien. Nu gaan we zien wie beter is," aldus Rudmann.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team