Zoeken

Glory wil niet dat Badr Hari stopt

6 september 2021 - 19:40 - Sport

©

Na zijn nederlaag tegen Arkadiusz Wrzosek, lijken velen te denken dat het tijd wordt dat Badr Hari met pensioen gaat. Maar de 36-jarige Marokkaans-Nederlandse kickbokser en zijn nieuwe trainer Said El Badaoui geven het nog niet op en ook kickboksorganisatie Glory hoopt dat hij niet besluit om een punt te zetten achter zijn carrière.

Met één welgemikte hoofdtrap van zijn Poolse tegenstander Arek Wrzosek ging Hari zaterdag in Rotterdam knock-out. In de anderhalve ronde daarvoor had de Amsterdamse kickbokslegende de absolute bovenhand, maar net als in zijn voorgaande partijen werd zijn kwetsbaarheid hem fataal, schrijft het AD.

Lees ook: Badr Hari verliest op knock-out van Wrzosek (video)

De laatste zege van Hari dateert inmiddels wel al van 2015, gecombineerd met zijn lange bokscarrière is het volgens experts misschien wel het moment om er mee te kappen. Hij veranderde in aanloop naar het duel met Wrzosek van trainer, hopend dat hij onder aanvoering van Said El Badaoui nog een gooi kon doen naar de wereldtitel, maar dat lijkt nu verder weg dan ooit en de algemene opinie lijkt vooral te denken dat het hoog tijd wordt voor een vechterspensioen.

Kickboksorganisatie Glory hoopt echter dat de voor Marokko vechtende Hari weer terugkeert, want hij heeft ondanks zijn nederlaag tegen Wrzosek zeer goed gevochten. Duizenden fans in Rotterdam Ahoy genoten van de wedstrijd waarin hij de Pool tot driemaal toe naar het canvas werkte. Maar die ene trap van Wrzosek werd hem fataal.

Lees ook: Gevecht Badr Hari: "Als het nu niet lukt, is het over"

Op zijn Instagrampagina reageerde Badr Hari inmiddels ook zelf op zijn nederlaag. "Jullie zijn teleurgesteld en ik ben teleurgesteld", schreef hij. "Het resultaat is niet goed en het is moeilijk om een positieve kant aan dit gevecht te zien. Ik voelde me sterk en klaar voor de strijd. Maar ik ben op de goede weg. Ik stop niet voordat ik in deze klasse heb huisgehouden". Ook daagde hij Wrzosek opnieuw uit. "Laten we starten met een rematch. Ik wil jullie bedanken voor de enorme steun. Ik zal jullie trots maken, dat beloof ik", was de boodschap van Hari aan zijn fans.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team