Zoeken

Alistair Overeem verliest zege op Badr Hari door doping

16 maart 2023 - 11:00 - Sport

©

Kickboksorganisatie Glory heeft de Nederlander Alistair Overeem, de tegenstander van de Marokkaanse kampioen Badr Hari, voor een jaar geschorst. De organisatie heeft De 42-jarige MMA-vechter en kickbokser ook van haar ranglijst geschrapt wegens een overtreding van de antidopingregels.

Alistair Overeem keert pas na twaalf maanden terug in de ring. Glory schorste hem voor een periode van een jaar na een positieve dopingtest, meldt Vechtsportinfo op Twitter. De informatie werd aan MMA Fighting bevestigd door officials van Glory.

Overeem, die uit de zwaargewichtranking van Glory is gehaald, testte in oktober positief na zijn overwinning op Badr Hari in het GelreDome. Sindsdien was het wachten op de B-staal waarvan de resultaten nu positief zijn. De overwinning van Overeem op Badr Hari bij Glory in 2022 is daarom ook geannuleerd. Overeem moet tevens een percentage van zijn winst uit het gevecht afstaan.

Het is niet de eerste keer dat Overeem is geschorst voor dopinggebruik. In 2012, toen hij nog bij UFC zat, kreeg hij een schorsing van negen maanden van de Nevada Athletic Commission, nadat hij positief testte op hoge niveaus van testosteron, het dubbele van de toenmalige staatslimiet.

Bladna.nl