Zoeken

Zes jaar cel voor voorbereiden liquidatie Anis B. in Amsterdam

18 april 2022 - 10:20 - Wereld

©

De rechtbank in Amsterdam heeft twee mannen van 21 en 22 jaar tot een gevangenisstraf van zes jaar veroordeeld voor het voorbereiden van de dodelijke schietpartij op 16 mei 2021 in de Maassluisstraat in Amsterdam. Anis B. was volgens de rechtbank het beoogde doelwit.

Op 12 mei vorig jaar probeerden de twee mannen een gps-tracker te plaatsen onder de auto van B., maar dat lukte niet. Ze werden op heterdaad betrapt in de parkeergarage aan de Maassluisstraat. Op 16 mei 2021, werd de auto waarin B. en zijn vriendin zaten in Amsterdam-Slotervaart beschoten. B. overleefde dat, maar zijn vriendin, de 27-jarige Ayla Mintjes, overleed diezelfde nacht in het ziekenhuis aan haar verwondingen, schrijft NOS.

Lees ook: Neerschieten Amsterdamse Ayla is wraakactie voor liquidatie Ibrahim Azaim

De rechter acht het bewezen dat de verdachten zich schuldig maakten aan de voorbereiding van de moord op Anis B., ze beschikten namelijk over adressen van B., van zijn familie en van het werk van Ayla Mintjes. Er zijn zelfs camerabeelden waarop te zien is dat de twee mannen het slachtoffer naar haar werk volgden. Ook gaven ze in de rechtbank toe dat ze opdracht hadden gekregen om een gps-tracker onder de auto te plaatsen. De opdrachtgever zou hen daarvoor een bedrag van 3000 euro betalen.

Lees ook: Akram El Idrissi doodgeschoten in Amsterdam

Tegen de twee mannen waren celstraffen geëist van acht jaar, maar de straf viel twee jaar lager uit, omdat ze werden vrijgesproken van het voorbereiden van de moord op Ayla Mintjes, die tijdens de schietpartij bij haar vriend in de auto zat. Ze zijn wel veroordeeld voor het voorbereiden van de mislukte moordpoging op B. Volgens de rechtbank hadden ze kunnen weten dat de gps-tracker bedoeld was om B. te kunnen vermoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team