Zoeken

Neerschieten Amsterdamse Ayla is wraakactie voor liquidatie Ibrahim Azaim

18 mei 2021 - 16:20 - Wereld

©

De schietpartij in de Maassluisstraat in Amsterdam-Slotervaart waarbij zondagavond de 27-jarige Ayla Mintjes uit Friesland overleed, is een wraakactie voor de liquidatie van 25-jarige Rotterdammer Ibrahim Azaim, op 10 mei 2020 in Rotterdam. Vermoedelijk was de vriend van Ayla, Anis B., het doelwit van de aanslag. Azaim gold als een handlanger van Rotterdammer Piet Costa.

Ibrahim Azaim werd op 10 mei vorig jaar doodgeschoten op de Bergselaan. Hij werd door Piet Costa beschouwd als een soort aangeboren zoon. Costa verdiende tientallen miljoenen met smokkel vanuit Costa Rica en wordt gezien als één van de grootste cocaïnesmokkelaars van Nederland, schrijft Rijnmond Nieuws.

Ibrahim Azaim maakte deel uit van de groep rond de Rotterdamse crimineel Roger P., die volgens De Telegraaf zaken deed met Robin van O. uit Utrecht. Justitie denkt dat die samen met Costa verantwoordelijk is voor de zogeheten martelcontainers die vorig jaar in de Wouwse Plantage werden aangetroffen. De schietpartij aan de Maassluisstraat houdt verband met een langdurig conflict in de onderwereld. Die ruzie gaat over 130 miljoen euro cocaïneopbrengsten van Piet Costa. Dat geld zou gestolen zijn door zijn voormalige handlanger, de Nederlandse Iraniër Ali D. die het geld onder meer zou hebben geïnvesteerd in vastgoed in Dubai en zelf ook vaak in de Golfstaat verblijft.

Costa liet Ali D. ontvoeren om het geld terug te krijgen. Hij zou ’op de stoel’ zijn gezet en daarna een deel van het verschuldigde bedrag hebben terugbetaald. Ali D. werd daarna terug vrijgelaten, maar is volgens Costa verantwoordelijk voor de liquidatie van Azaim op 10 mei 2020.

Tijdens de schietpartij van zondagavond in Amsterdam werden meer dan dertig kogels afgeschoten. De 27-jarige Ayla Mintjes uit Friesland die een zwarte Mercedes AMG bestuurde werd daarbij geraakt. Ze wist op eigen krachten naar het ziekenhuis te rijden. Daar overleed ze in de nacht van zondag op maandag aan haar verwondingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team