Zoeken

Verdachte bekent moord op rapper Feis

19 mei 2022 - 21:30 - Wereld

©

Justitie heeft dinsdag in hoger beroep opnieuw een gevangenisstraf van twintig jaar en tbs geëist tegen Silfano M., voor het doodschieten van de Rotterdamse rapper Feis. Hij bekende deze keer wel de moord, maar toch liepen een aantal nabestaanden weg uit de zitting, omwille van zijn leugens en het lang aanslepende proces.

De huidige strafeis van het Openbaar Ministerie is gelijk aan de straf die M. in 2020 kreeg van de rechtbank in Rotterdam. De twintiger zweeg toen op advies van zijn toenmalige advocaat. Tijdens het hoger beroep op dinsdag besloot hij om wel te spreken. Hij vertelde dat hij een pistool bij zich droeg omdat hij vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een dubbele liquidatie op een dodenlijst was beland.

Lees ook: Nederland: 20 jaar cel en tbs voor doodschieten rapper Feis

Silfano M. schoot rapper Feis dood op nieuwjaarsnacht 2019. Een groep feestvierders vertrok op dat moment uit café Iolanda aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-West. Bilal, de broer van de rapper, vroeg bij het weggaan aan iemand om wat ruimte te maken voor zijn broer die op krukken liep. Deze persoon is een bekende van M. Hij was boos over het verzoek waardoor er een woordenwisseling ontstond. Het incident werd snel afgesloten maar M. dacht dat zijn vriend in gevaar was. hij greep zijn pistool en schoot. Faisal overleed een aantal uren later in het ziekenhuis en ook de broer van Faisal Mssyeh, de echte naam van de rapper, raakte zwaargewond bij de schietpartij.

Lees ook: Nederland: politie heeft verdachte in beeld voor moord op Feis

De moeder en vriendin van Faisal namen dinsdag het woord. Zijn vriendin vertelt dat het aanslepende proces kwellend is voor de nabestaanden. Ze vindt het hoger beroep van M. schaamteloos. "Zijn straf valt in het niet met de straf die wij hebben. Zoveel levens zijn kapotgemaakt. Ik vraag het hof uit de grond van mijn hart om de straf niet te verlagen." De rechtbank spreekt zich over twee weken uit in deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team