Zoeken

Yassine vertelt over werk als cybersecurityspecialist in Nederland

5 januari 2023 - 14:00 - Wereld

©

De 26-jarige Yassine werkt als cybersecurityspecialist. Hij heeft de taak om de cyberveiligheid van bedrijven te verhogen en cyberaanvallen tegen te houden. Het AD heeft een gesprek met in het kader van hun wekelijkse rubriek over het salaris van Nederlanders.

Yassine verdient 3300 euro bruto en werkt 38 uur per week. "Netto is dat 2600 euro. Een keer per maand draai ik piketdiensten. Als ik ’s nachts mijn bed uit gebeld word, spring ik meteen achter mijn laptop. Afgelopen maand verdiende ik daarmee 400 euro netto extra", vertelt de jonge cybersecurityspecialist. Hij is zeer blij met zijn salaris. "Als je in de cybersecurity werkt kun je ergens anders altijd wel meer verdienen. Er is gewoon heel veel vraag naar deze functie. Het ligt aan jezelf of je dat wilt. Ik vind het geen fijn gevoel om bij een bedrijf weg te gaan waar ik veel heb geleerd en waar ik word gewaardeerd. Van een voormalige werkgever kreeg ik een goed advies: werk voor je plezier en niet voor het geld."

Lees ook: Tilburgse Hassan heeft 4 kinderen vertelt over "zuinig leven"

In het bedrijf waar Yassine werkt kunnen feestdagen omgeruild worden en dat vindt hij een leuke extra. "Ik ben moslim en vier geen kerst, dus ruil die dagen graag om voor het Suikerfeest of het Offerfeest. Ook mogen we een aantal dagen vanuit een ander land werken, omdat er veel expats bij ons werken. Ik heb daar nog geen gebruik van gemaakt, maar als ik mijn familie in Marokko ga bezoeken ga ik het eens proberen", aldus Yassine. "Verder krijg ik een dertiende maand en kan ik een prestatiebonus verdienen als ik bepaalde doelen haal. Mijn werkgever vindt vitaliteit en gezondheid belangrijk. Daarom wordt de helft van mijn fitnessabonnement betaald."

Yassine vindt het belangrijk om ook plezier te hebben in zijn werk. "Ik zit in een heel leuk team. We kunnen veel grappen maken, maar ook goede gesprekken voeren. We zijn gehecht aan elkaar en dat maakt het werk automatisch leuker. Het is niet alleen gezellig, maar vakinhoudelijk is het werk ook heel uitdagend. De cybersecuritywereld staat nooit stil, je moet je blijven ontwikkelen." Soms zijn er ook wel hectische werkdagen, maar hij vindt het fijn om af en toe ook hard te gaan tijdens crisismomenten. "In mijn werk zijn dat juist de leermomenten. We kijken daarna altijd hoe we de crisis hebben opgelost en hoe het volgende keer beter kan gaan."

Lees ook: Purmerendse pakketbezorger Marouane krijgt 1000 euro van wijk

Omwille van de huidige crisis kan Yassine maandelijks steeds minder geld opzij zetten. "Als ik 30 ben, dan wil ik graag een huis kopen. Dat betekent wel dat mijn salaris omhoog moet gaan. Ik wil dan 4500 euro bruto of meer verdienen. Als mijn werkgever tegen die tijd dat salaris niet wil betalen, ga ik wel op zoek naar een nieuwe baan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team