Zoeken

Gestolen auto’s op weg naar Marokko onderschept in haven Algeciras

18 juni 2024 - 13:00 - Marokko

©

Agenten van de Guardia Civil hebben in de haven van Algeciras zeven auto’s onderschept die in België waren gestolen en op weg waren naar Marokko om daar te worden verkocht.

Bij een routinecontrole voor het inschepen werden de agenten argwanend over de Nederlandse kentekenplaat van een auto. Bij controle van de documenten van het voertuig bleek het te gaan om een ​​nieuwe, niet-geregistreerde auto die in België was gestolen. Na een uitgebreid onderzoek vonden ze nog zes andere voertuigen in de haven met valse documenten, vergelijkbaar met die van de eerste onderschepte auto.

Lees ook: Tanger: koppel stond aan hoofd smokkel in Europa gestolen auto’s

De zeven auto’s die door de Guardia Civil werden teruggevonden, waren op weg naar Marokko, meldt El Debate. Hun marktwaarde wordt geschat op 300.000 euro. Criminele organisaties gebruiken steeds vaker de havens van Cádiz om gestolen voertuigen naar Marokko te verschepen. Half april arresteerde de Guardia Civil in de haven van Tarifa meerdere personen die probeerden vijf in Frankrijk en Nederland gestolen auto’s met een waarde van 100.000 euro, naar Marokko te smokkelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team