Zoeken

Noord-Marokko: bendes terug op de weg?

21 juni 2024 - 19:00 - Marokko

©

Op sociale media worden Marokkaanse weggebruikers gewaarschuwd voor mogelijke bendeactiviteit op wegen in het noorden van het land. De oproep tot waakzaamheid volgt op berichten over familieleden, vrienden of kennissen die ’s nachts werden lastiggevallen door verdachte auto’s met criminelen aan boord.

Een van de recente waarschuwingen op sociale media betreft een in het buitenland wonende Marokkaan en zijn vrouw. Tijdens een nachtelijke rit in hun in Spanje geregistreerde auto, werden ze op de weg nabij Bouyafar achtervolgd door twee voertuigen.

Lees ook: Marokko: opgelet voor stenen op de wegen

De eigenaar van de auto stopte ’s nachts bij een benzinestation. Toen hij zijn weg vervolgde op de kustweg richting Bouyafar, merkte hij op dat twee auto’s met een groep mensen aan boord hem achtervolgden. Ze weigerden hem in te halen en bleven achter hen rijden.

De twee achtervolgende auto’s gebruikten hun grootlicht om het zicht van de bestuurder te belemmeren. Het slachtoffer begreep dat hij te maken had met een bende en besloot om te keren om zichzelf te beschermen. De bende probeerde hem naar een afgelegen plek te dwingen, maar de bestuurder en zijn vrouw wisten te ontkomen.

Lees ook: Bende opgerold die wereld-Marokkanen op Spaanse wegen beroofde

De bevoegde autoriteiten hebben volgens Nadorcity geen melding ontvangen van deze zaak of van andere bedreigingen in de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team