Zoeken

Gesluierde moslima en onderneemster: het krachtig bericht van Imane

1 november 2023 - 13:51 - Wereld

©

Imane Gfaoui, een 26-jarige Marokkaanse die al zeven jaar in Pamplona woont, heeft besloten te stoppen met werken om een kleine supermarkt voor haar familie op te zetten.

Met een hoger diploma in chemie en milieu-gezondheid behaald aan de technische gezondheidsschool van Navarra, werkte Imane in een laboratorium voordat ze haar supermarkt opende in de wijk Milagrosa. De jonge Marokkaanse streeft naar een beter leven. "We willen werken, we willen gerespecteerd worden, we willen dat mensen ons accepteren en ik wil een boodschap overbrengen: moslimvrouwen zijn niet zoals men denkt, we zijn niet gesloten, we accepteren mensen en praten met hen", vertelde ze aan Ok Diario.

Lees ook: Op maat gemaakte hijab voor Amazon-medewerksters (video)

"Ik wil me richten tot degenen die terughoudend zijn als ze een gesluierde moslimvrouw zien. We zijn hetzelfde als de Spaanse vrouwen. Er zijn geen verschillen. Buiten de religie, zijn we hetzelfde." Imane woont met haar ouders, haar drie broers en zussen, en haar drie kinderen (twee meisjes en een jongen) in de wijk San Juan. Ze is van plan het bedrijf aan haar familie over te dragen en haar baan in het levensmiddelenanalyse- en luchtkwaliteitscontrolelab weer op te pakken.

Lees ook: Beeld Nouhaila Benzina met hijab op WK-vrouwen is "iconisch"

De jonge vrouw voelt zich thuis in Pamplona en is goed geïntegreerd. "Ik hou van Pamplona en de mensen zijn erg aardig. Ze accepteren me en niemand wijst me af. Iedereen waardeert het feit dat we deze winkel hebben geopend. De buurtbewoners zijn erg blij", zegt ze. In de kleine supermarkt verkoopt ze van alles: fruit, groenten, Marokkaanse producten, melk, frisdrank, drankjes, conserven, enz. "Ik leer nog, want ik ben net begonnen. Beetje bij beetje zal ik meer producten toevoegen om mijn klanten tevreden te stellen", belooft ze.

Bladna.nl