Zoeken

Op maat gemaakte hijab voor Amazon-medewerksters (video)

30 augustus 2023 - 18:00 - Wereld

©

Terwijl het dragen van de hoofddoek in verschillende Europese landen nog steeds een controversieel onderwerp is, promoot de e-commerce gigant Amazon de hijab vanuit zijn orderverwerkingscentrum in Brooklyn Park, VS.

Een primeur voor Amazon. Samen met haar partner, het in Minneapolis gevestigde bedrijf Henna and Hijabs, heeft de e-commerce gigant op maat gemaakte hijabs laten maken voor de moslimmedewerksters in Brooklyn Park, meldt CCX Media. Volgens Michael Solovy, manager van het orderverwerkingscentrum, hadden de medewerksters aangegeven meer inclusieve kleding te willen die beter aansluit bij hun cultuur. "Ik denk dat het vooral ging over inclusiviteit, omdat anderen t-shirts, petten of andere kleding met ons logo droegen en zij ook iets wilden hebben dat ze op hun werk konden dragen," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Baas Amazon rijker dan Marokko

Bij de moslimmedewerksters werd het nieuws met veel vreugde ontvangen. "Toen ik het nieuws hoorde en het op de eerste dag zag, werd ik er meteen verliefd op," vertelt Hawa Noor, een Amazon-medewerkster. "Ik dacht: ’Dit is geweldig! Op het werk en daarbuiten? Wat een fantastische combinatie’." Ze is ook blij dat deze hijab anders is dan wat ze normaal draagt. "Hoewel ik dol ben op het dragen van de hijabs die ik heb, zijn degenen die we net hebben gekregen heel comfortabel en blijven ze goed zitten. Terwijl de andere losser zitten en bewegen, en ik ze ongeveer elke vijf minuten moet aanpassen," voegde ze eraan toe.

Lees ook: Amazon investeert miljoenen in Marokko

Amazon is van plan de hijabs beschikbaar te stellen aan medewerksters in andere magazijnen in Minnesota en in heel de Verenigde Staten.

Bladna.nl