Zoeken

Abilene aan de slag als Uber-chauffeur om hoofddoek te kunnen dragen

27 juni 2023 - 18:00 - Wereld

©

Gezien de moeilijkheid om in Frankrijk een baan te vinden met een hoofddoek, heeft Abilene Belkaid, een 39-jarige Française, ervoor gekozen om chauffeur te worden bij Uber.

Deze moeder van vijf kinderen is sinds 1 oktober 2022 Uber-chauffeur, een beroep dat haar niet belet om een hoofddoek te dragen. Met dit werk kan ze haar werkuren beheren en voor haar gezin zorgen. "Ik hou van rijden en ik ben vrij om te werken wanneer ik wil. Bovendien ben ik vrij om de islamitische hoofddoek te dragen, niemand kan me vragen die af te nemen", vertelt ze aan Anadolu.

Lees ook: Loubna Khalkhali mag geen hoofddoek dragen van VRT

Abilene Belkaid, die sinds 2005 bekeerd is tot de islam, klaagt over de islamofobie waarmee ze te maken kreeg nadat ze een hoofddoek ging dragen. Toch werd ze naar eigen zeggen nooit afgewezen voor een baan vanwege haar hoofddoek. "Tegenwoordig zien we meer gesluierde vrouwen werken in Frankrijk. Het dragen van een hoofddoek is niet verboden in dit land, maar het is moeilijk om er een baan mee te vinden", benadrukt ze.

Lees ook: Marokkaanse in Italië: "Als ik een hoofddoek zou dragen, zou ik geen werk vinden"

Belkaid houdt vol dat 70% van haar klanten liever een vrouwelijke dan een mannelijke chauffeur heeft. Volgens haar zijn er daarom ook "niet genoeg vrouwelijke chauffeurs".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team