Zoeken

Marokkaanse wacht al 13 jaar op waarheid over dood zoon (video)

13 juni 2020 - 18:50 - Marokko

©

Thami Bennani werd 13 jaar geleden dood aangetroffen nabij een strand in Mohammedia. Drie verdachten werden gearresteerd maar nog steeds niet berecht.

Het levenloos lichaam van de jongeman werd in 2007 door een landbouwer die zijn grond bewerkte ontdekt. Thami zou er door zijn vrienden zijn begraven. Hij zou tijdens een avondje stappen aan een overdosis drugs zijn bezweken.

Het lichaam kon lange tijd niet worden geïdentificeerd. Forensisch onderzoek bevestigde dat de jongeman aan een overdosis drugs was overleden. Het stoffelijk overschot bleef jarenlang in een mortuarium. Thami werd uiteindelijk in een anoniem graf begraven.

Wat niemand verwachtte, is dat de moeder van het slachtoffer nooit zou opgeven. Twaalf jaar na de verdwijning van haar zoon bracht ze de politie op het spoor van de drie "vrienden" van Thami. Nieuwe bewijzen kwamen hun betrokkenheid bij de verdwijning van de jongeman bevestigen. Ze werden aangeklaagd voor doodslag en het niet aangeven van een misdaad. De drie zullen op 17 juli voor de rechter verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team