Zoeken

Gerechtigheid voor Kamel en Omar die stierven na een val in Frankrijk

8 april 2023 - 17:00 - Wereld

©

De correctionele rechtbank van Bobigny in Frankrijk heeft verschillende verdachten en bedrijven veroordeeld, die verantwoordelijk worden gehouden voor tekortkomingen op een bouwplaats in Épinay, bij Parijs. Kamel Benstaali en Omar Azzouz kwamen er op 8 juni 2019 om bij het instorten van een hefplatform op de 18e verdieping.

Na verschillende zittingen heeft de correctionele rechtbank van Bobigny een uitspraak gedaan. Directeur Fathy Abou Shreef van het bedrijf SRI, was afwezig op het proces eind januari en eveneens bij de beraadslagingen op dinsdag 4 april. Hij is vermoedelijk naar Egypte gevlucht en werd bij verstek veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf, meldt Le Parisien. Tegen hem is nu een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Lees ook: Melilla: zakenman gearresteerd voor uitbuiting Marokkaans kind

Vier andere verdachten werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van maximaal drie jaar, waarvan zes maanden effectief. Medewerker Hafid Biyi, die ook fungeerde als contactpersoon voor iedereen op de werf, kreeg een gevangenisstraf drie jaar, waarvan dertig maanden voorwaardelijk. Hij mag ook tien jaar lang geen bedrijf leiden. Tijdens het proces in Bobigny eind januari, eiste de openbare aanklager, 8 maanden gevangenisstraf en een boete van 150.000 euro.

Lees ook: Melilla: voor 20 euro worden Marokkanen 11 uur per dag uitgebuit

Kamel Benstaali en Omar Azzouz, 29 en 34 jaar oud, werkten op 8 juni 2019 aan de buitenisolatie van gebouw 2, aan de noordzijde op een renovatiewerf in Épinay. De twee mannen kwamen om het leven na het instorten van een hefplatform dat zich op de achttiende verdieping bevond. In opdracht van het parket heeft de politiebrigade BRDP van de gerechtelijke politie een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat Kamel en Omar geen papieren hadden en illegaal werkten, aangezien hun werkgever (de firma SRI) hen op 10 juni, twee dagen na hun dood, als werkende heeft aangegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team