Zoeken

Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen mogen naar Rusland vliegen

21 maart 2022 - 17:40 - Wereld

©

Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen mogen samen met 28 andere maatschappijen nog steeds vluchten uitvoeren naar Rusland in deze periode van oorlog in Oekraïne. Ondanks de stortvloed aan economische sancties tegen het land van Vladimir Poetin, waaronder de sluiting van verschillende luchtruimten, blijven zes Russische luchtvaartmaatschappijen nog steeds internationale vluchten uitvoeren.

"Ondanks de beperkingen die een aantal buitenlandse landen hebben opgelegd voor het gebruik van hun luchtruim, blijven Russische luchtvaartmaatschappijen internationale vluchten uitvoeren. Zes Russische luchtvaartmaatschappijen verzorgen vluchten naar Azerbeidzjan, Armenië, Wit-Rusland, Kirgizië, de Verenigde Arabische Emiraten, Tadzjikistan, Turkije en Oezbekistan met een totale frequentie van ongeveer 250 vluchten per week," aldus het Russische ministerie van Vervoer in een verklaring.

Lees ook: Royal Air Maroc schort alle vluchten naar Rusland op

De afdeling legt uit dat de luchtvaartmaatschappijen voor internationale vluchten gebruik maken van vliegtuigen die in het buitenland niet in beslag dreigen te worden genomen, waaronder 147 Russische Sukhoi Superjet 100-toestellen. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne worden vliegtuigen, schepen en privéjets van Rusland of Russische oligarchen namelijk in beslag genomen door westerse rechtssystemen.

"Daarnaast voeren 29 luchtvaartmaatschappijen uit Algerije, Armenië, Bahrein, Wit-Rusland, Venezuela, Israël, India, Irak, Kazachstan, Qatar, Kirgizië, Marokko, Mongolië, de Verenigde Arabische Emiraten, Servië, Syrië, Tadzjikistan, Turkmenistan, Turkije en Oezbekistan vanaf donderdag 17 maart vluchten uit naar Rusland", aldus dezelfde bron.

Lees ook: Gedwongen tussenstop in Marokko voor Russische vliegtuigen

Het ministerie informeert Russen die moeilijkheden ondervinden om naar Rusland terug te keren, over een initiatief dat gelanceerd is om hen te helpen. Op het portaal voor overheidsdiensten Gosuslugi kunnen ze een opsporingsformulier invullen. "Dit wordt gebruikt om gegevens over hun verblijfplaats en informatie over retourtickets te verzenden, waardoor de lijsten van Russische burgers in de wereld kunnen worden bijgewerkt en ze naar huis kunnen terugkeren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team