Zoeken

Opnieuw ontslagen bij Royal Air Maroc

9 februari 2021 - 16:00 - Economie

©

Luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft aangekondigd dat er zes maanden na de ontslagronde van augustus 2020 opnieuw werknemers worden ontslagen. Van het cabinepersoneel van de dochteronderneming Atlas Multiservices (AMS) hebben 177 medewerkers een ontslagbrief ontvangen.

Het ontslag voor de 177 personeelsleden ging in op 8 februari 2021, meldt Le360. Het besluit is genomen na onderhandelingen met de sociale partners en is in overeenstemming met de Marokkaanse arbeidswet.

De prefectuur van de districten El Fida en Mers Sultan heeft net als bij de ontslagronde in augustus 2020, goedkeuring gegeven aan het besluit om het personeelsbestand van AMS in te krimpen. Op 30 september 2020 waren er nog 1594 mensen werkzaam voor het bedrijf, bestaande uit 1044 werknemers aan cabinepersoneel, 541 grondmedewerkers en 9 werknemers die werkzaam waren op het hoofdkantoor van Royal Air Maroc.

De reden voor het gedwongen ontslag is de moeilijke financiële situatie waarin Royal Air Maroc terecht is gekomen als gevolg van de coronacrisis. Op 1 oktober besloot de luchtvaartmaatschappij al om de leveringsovereenkomst met AMS gedeeltelijk te beëindigen. Uit een rapport van een auditor die de financiële huishouding van AMS heeft doorgelicht blijkt dat het voortbestaan van de dochteronderneming van Royal Air Maroc in gevaar komt als er geen ontslagen zouden vallen. Door een vermindering van de totale loonkosten is AMS volgens het rapport in ieder geval in staat om de rest van het personeel door te kunnen betalen en aan zijn belastingplicht te voldoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team