Zoeken

Casablanca: eigenaar frauduleuze kliniek gearresteerd

6 april 2022 - 21:40 - Marokko

©

Acht personen, waaronder een vrouw en de eigenaar van een privé-kliniek, zijn afgelopen zaterdag voor een rechtbank in Casablanca voorgeleid. Allen werden aangehouden wegens hun vermeende betrokkenheid bij een fraudezaak en de vervalsing van facturen voor medische verzorging.

Het gaat om een criminele bende die bepaalde weldoeners om een bijdrage vroeg onder het voorwendsel dat zij de medische verzorging en de ziekenhuiskosten van arme patiënten betaalden. Op die manier presenteerden zij de slachtoffers valse rekeningen die afkomstig zijn van de kliniek waar de meeste verdachten werkten, aldus de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) in een perscommuniqué.

Lees ook: Kliniek in Marokko stuurt rekening van 160.000 dirham na

De vrouw werd als eerste gearresteerd na huiszoekingen en onderzoek door de nationale veiligheidsdiensten. Zij stond aan het hoofd van de criminele bende en benaderde de vermeende patiënten. Ze liet hen geloven dat zij geholpen konden worden door foto’s te maken. In werkelijkheid gebruikte zij de foto’s om valse facturen, valse verslagen en medische rekeningen te rechtvaardigen. Om met de hulp van haar handlangers zoveel mogelijk giften te verzamelen, voegde ze er steeds dezelfde bron aan toe.

Lees ook: Marrakech: verpleger verdacht van seksueel misbruik patiënt

Vijf verdachten werden na hun arrestatie voor de rechter gebracht, terwijl drie anderen werden vrijgelaten maar nog steeds worden vervolgd. Onderzoeken om de toedracht van de zaak op te helderen zijn aan de gang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team