Zoeken

Minister Aït Taleb schokt tijdens bezoek aan ziekenhuis Driouch (video)

8 juli 2023 - 17:31 - Marokko

©

Beelden van een ongepland bezoek van minister Khalid Aït Taleb van Volksgezondheid aan het ziekenhuis van Driouch, zorgen al dagen voor ophef in Marokko.

In een video die massaal werd gedeeld op sociale media is te zien hoe Aït Taleb bij twee oudere dames staat die naar het ziekenhuis zijn gekomen voor een consult. Een van hen klaagde over de lange wachttijden voor een scan, waarna de minister een arts van het ziekenhuis voor de camera’s op de vingers tikte.

Lees ook: Israël bouwt vijf ziekenhuizen in Marokko

"Er zouden geen problemen moeten zijn met de scanner, aangezien de resultaten tegenwoordig via het internet worden gelezen (...). Vanaf volgende week zou niemand moeten wachten op een scan", zei hij tegen de arts, eraan toevoegend dat dit "geen grote creativiteit" vereist. "Jij moet hier zelf over nadenken, en niet wachten tot ik uit Rabat kom om het voor je te doen", vervolgde hij, alvorens naar een andere patiënt te gaan kijken.

Na een vluchtige check merkte de minister op dat de patiënt uitgedroogd was en vroeg het zorgpersoneel om hem onmiddellijk een infuus te geven.

Lees ook: Marokko gaat 20 nieuwe ziekenhuizen bouwen

Sommigen zien het optreden van Khalid Ait Taleb als een de wil van een minister om problemen in de gezondheidssector zelf te identificeren en te corrigeren. Maar velen beschouwen zijn actie als een ’in scène gezette’ daad die nooit de structurele problemen in Marokkaanse ziekenhuizen zal oplossen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team