Zoeken

French Montana viert overwinning Atlas Leeuwen (video)

12 december 2022 - 18:00 - Sport

©

De Marokkaanse rapper French Montana heeft de overwinning van de Atlas Leeuwen op Portugal in de kwartfinales van het WK 2022 in Qatar op zijn eigen manier gevierd. De overwinning maakt van Marokko het eerste land in Afrika en de Arabische wereld dat de halve finale van een WK bereikt.

Net als de Marokkaanse fans wereldwijd, vierden de Amerikaanse fans op Times Square het grote succes van Marokko na het Portugal van Cristiano Ronaldo (1-0) te hebben uitgeschakeld. Onder hen ook de Marokkaanse rapper French Montana, die het shirt van de nationale ploeg droeg. Hij stond op een steiger, zwaaide met de Marokkaanse vlag en zong mee met een juichende menigte.

Lees ook: French Montana scoort Diamanten plaat met "Unforgettable"

De historische kwalificatie van Marokko voor de halve finale van het WK in Qatar heeft iedereen enthousiast gemaakt. French Montana, Karim Kharbouch van zijn echte naam, zette het feest voort tijdens het concert van Alicia Keys in het United Palace in New York. Ook Swizz Beatz, de echtgenoot van de zangeres, was aanwezig.

Lees ook: Shakira na zege Marokko: "This time for Africa"

Om de halve finales van een WK te bereiken, heeft Marokko als eerste land uit Afrika en de Arabische wereld Kroatië (finalist van 2018) uitgeschakeld, België en Canada verslagen, Spanje (wereldkampioenen van 2010) op strafschoppen verslagen (0-0, 3-0 op strafschoppen) en gezegevierd over Portugal (1-0). De Atlas Leeuwen treden op woensdag 14 december aan tegen Frankrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team